Hur var det nu. Jo, vi åkte den 8/5 och vädret var bra och vi hade Lundegårdh med oss och det var en överraskning. Och sångis övade tackvisor med oss och Saare och Jurij höll korta betraktelser. Och vi såg Nya Marmorbrott AB och var hungriga när vi fick lunch klockan halv 3 på ett pensionat.

Så åkte vi till Vättern som höll på att tippa över på Jönköping som hade ett hotell som vi tog in på när vi tittat klart på Vätterformatioen vid Uppgränna. Där satt vi och myste på restaurangen tills kvällen kom och det gjorde den liksom morgonen därpå efter en natts sömn. Vi for sen till Skövde där tre fabriker delade på oss vad beträffar utgifterna och vår tid.

Middan hade direktörerna på Gullhögen, Durox och Rockwool sett fram emot länge och dom visste Osquars svagheter utan att på något sätt fördöma dom.

Movitz m.fl. gick ut att berika skyltförrådet och anständigt folk gick och la sig.

På tredje dagen uppstod vi igen och Ytong bjöd på lunch och visade en fabrik och ett lokomotiv.

Sen for vi till Kvarntorp som på sina ställen höll på att skrotas, sen till Kumla där alla känner alla utom oss och vi som inte kände dom. Efter en förtrollande middag firade vi en studentska som hette Bultman eller nåt sånt och PH var med och vi sjöng så vackert att alla höll på att dö. Sen stack vi till Folkets hus och sen sjöng vi och dansade.

Nästa dag åkte vi buss till Grängesberg och sprang i gruvor och tittade på stupning och strykning.
Sen åkte vi hem och sov och sen var det inge mer.

Tyckte Osquar att det var kul då??? ZZZzzzzz